Joris Bruil, Stork

logo traineeship of the year
Na zijn studie Werktuigbouwkunde, met specialisatie Offshore Engineering aan de TU Delft, merkte Joris Bruil (26) dat hij niet alleen op theorie wilde focussen: “Techniek is echt heel mooi maar niet alleen vanachter mijn bureau; ik was op zoek naar een plek waarin analytisch en strategisch denkvermogen en het operationele aspect gecombineerd konden worden.” Die plek vond Joris als trainee bij Stork.

Joris Bruil

Joris Bruil - Trainee Stork

  • Leeftijd 26 jaar
  • Studie Werktuigbouwkunde, specialisatie Offshore Engineering, TU Delft
  • Werk Trainee bij Stork
‘Van maatpak tot bouwhelm’

De ideale trainee

Stork is een bedrijf dat zich richt op het verbeteren en het optimaliseren van ‘asset integrity’¹ voor klanten als Shell en AkzoNobel. Voor onze medewerkers komen leiderschap- en managementvaardigheden hierbij goed van pas. Arjan de Bruijn, Manager Traineeships bij Stork: “Onze ideale trainee heeft een technische achtergrond met bedrijfskunde of management als basis. Het moet iemand zijn die van nature het voortouw neemt, initiatief toont, beschikt over een gezonde dosis zelfreflectie én internationaal mobiel is! Want je krijgt tijdens je traineeship minimaal één opdracht van zes maanden in het buitenland.” Een traineeship bij Stork duurt twee jaar, een trainee krijgt een uitgebreid ontwikkelingsprogramma gericht op persoonlijk leiderschap en vier opdrachten van een half jaar. En deze opdrachten zijn zeer verschillend. Arjan: “Het is een mix van operationeel en strategisch. De ene dag zit je in de boardroom met de CEO of CFO in een overleg over een bedrijfsovername en de volgende dag krijg je een coördinerende rol in het veld. Je krijgt dus direct een grote verantwoordelijkheid en moet mee kunnen spelen op alle niveaus.”

Van Sneek tot Sydney

Joris heeft al een aantal opdrachten afgerond. “Mijn eerste opdracht was op het hoofdkantoor, waar de focus op strategie lag. Ik werkte dagelijks samen met het internationale Executive Management Team van Stork aan de strategie van Stork wereldwijd. Mijn tweede opdracht was compleet anders. Mijn pak werd ingeruild voor werkschoenen en een veiligheidsbril. Ik ging aan de slag bij onze fabriek in Sneek waar ik leiding moest geven aan een kwaliteitsteam van zes man, die de eindcontrole op al onze producten verricht. Ook ben ik toen gestart met het opzetten van verbetertrajecten. En nu ben ik in Sydney, waar ik het samenvoegen van twee bedrijven ga coördineren. Natuurlijk is Australië nog best een westers land maar ik ken ook veel trainees die bijvoorbeeld naar het Midden-Oosten of Colombia gaan, waar de cultuurverschillen veel groter zijn.” Arjan: “Trainees hebben meestal al twee opdrachten gehad en ook al een intern netwerk opgebouwd voor ze worden uitgezonden. Ze worden zowel lokaal als vanuit Nederland goed begeleid vanuit Stork. Maar het blijft natuurlijk wel de eigen verantwoordelijkheid van de trainee om deze mensen in te schakelen! Beleven- en óverleven in een bedrijf met verschillende culturen; dat is een essentieel onderdeel van ons traineeship.”

Selectie

Voor Stork is het belangrijk dat de trainees niet alleen goed opgeleid worden maar zij zien hen ook als belangrijkste bron voor opvolging van het management. De selectie voorafgaande aan het traineeship is daarom volgens Arjan essentieel: “Het is een intensieve procedure waarin we kandidaten naast interviews aan een uitgebreide persoonlijkheids- en capaciteitentest onderwerpen. Bovendien wordt kandidaten een management case voorgelegd. De startmomenten zijn twee keer per jaar, trainees gaan gelijk aan het werk in hun eerste opdracht.