Jan-Paul van Osta, Procam

logo traineeship of the year
Jan-Paul van Osta ging na zijn studie stagelopen bij een klein bedrijf tot zijn vader (werkzaam bij Oracle) hem adviseerde om eens contact te zoeken met Procam.

Jan-Paul van Osta

Jan-Paup van Osta - Jr. Solution Designer ABN AMRO

  • Leeftijd 24 jaar
  • Studie Informatica & Economie (Bachelor of Science aan Universiteit Leiden)
    ICT in Business (Master of Science aan Universiteit Leiden)
  • Werk Jr. Solution Designer, ABN AMRO

Op zoek naar een baan

Na je studie op zoek gaan naar een baan kan best lastig zijn, zeker wanneer je nog niet weet wat je wilt en waar je moet starten met de zoektocht. Jan-Paul: “Ik ben niet de enige die zegt dat wanneer je ben afgestudeerd, dat je niet weet waar je moet gaan zoeken. Ik wilde echt verder kijken, Procam helpt je daarbij, ook bij kijken naar grote bedrijven. En als je begint, is het fijn dat een partij als Procam voor je op zoek gaat.” Daarnaast ging Jan-Paul niet direct voor een startersfunctie, zoals bijvoorbeeld zijn studiegenoten. “Ik wist niet waar ik moest gaan solliciteren, en dus was de selectie die een partij als Procam voor je doet voor mij essentieel.”

Selectie

De selectie bij Procam bestaat uit een kennismakingsgesprek en daarna een selectie-dag. Waarop je allerlei testen moest doen, zoals een capaciteitentest en een inzicht-test. Uiteindelijk heb je een gesprek met een hoofdcoach en een psycholoog. Jan-Paul: “Zij proberen een beeld van je te vormen, kijkend naar profiel en een eventuele functie. De persoonlijke kant is voor Procam heel belangrijk: wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.”

Careerplan

Bij Procam duurt een traineeship twee jaar. Gedurende deze twee jaar word je geplaatst op een functie en bij een organisatie die het beste bij jou past, en waar jij zelf voor hebt gekozen. Procam helpt je alleen bij het maken van een keuze. Waar het traineeship van Procam vooral op focust is je loopbaan, en niet zozeer je baan. Jan-Paul: “Per maand heb je een coachgesprek en aan het einde van het eerste jaar maak je een ‘personal plan’ waarin je een jaar vooruit gaat kijken. Je denkt na over waar je wilt staan, en of je wilt groeien in je huidige functie of dat je misschien andere dingen wilt oppakken. Het gaat erom dat je daar echt over nadenkt, wat je moet kunnen om een functieniveau hoger te komen. Ik zou dat nooit uit mijzelf hebben gedaan. Je coach is een erg belangrijk onderdeel van het Procam traject en helpt je om steeds te blijven nadenken over je doen en laten. In het tweede jaar is het de bedoeling dat je het plan gaat uitwerken. “En aan het eind van je traineeship maak je een ‘careerplan’, voor vijf jaar. Dat is best pittig maar wel heel goed omdat je voor jezelf heel duidelijk maakt wat je wilt bereiken” aldus Jan-Paul.

Standaardtrainingen en workshops

Procam biedt naast standaardtrainingen als timemanagement, effectief onderhandelen die onderdeel zijn van je programma, ook workshops aan. Jan-Paul: “Vaak organiseren ze ’s avonds workshops, die bijvoorbeeld gaan over hacken, the Cloud of 3D printen. En je zit in een groepje met young professionals die tegelijkertijd met jou gestart zijn. Dat is best een variabele club mensen, die wel allemaal IT doen maar verschillende functies hebben, van bedrijfskundige informatici tot programmeurs.” Over het traineeship is Jan-Paul heel enthousiast: “Procam biedt een carrière, maar ze verwachten wel dat je er zelf goed over nadenkt. En ze koppelen je aan een functie die je echt wil doen, dus je gaat nooit blanco een sollicitatie in.”