Sara Moers over Canon


Piepjong was Sara toen ze haar masterdiploma haalde aan de Maastricht University. Nog te jong voor een meerjarige functie vond ze, en daarom had ze een duidelijk plan. Ze wilde bij Canon een traineeship gaan doen om haar kennis in de praktijk te leren toepassen. Zo gezegd, zo gedaan.

Sara Moers

Sara Moers - Trainee Canon

  • Leeftijd 25 jaar
  • Opleiding Bachelor International Business en Master Strategie en Innovatie
  • Werk Accountmanager
    Canon

“Toen ik op m’n tweeëntwintigste mijn diploma’s op zak had, was ik naar mijn idee nog niet uitgeleerd. Ik had tijdens mijn opleiding veel theoretische kennis opgedaan, maar dit nog nooit in de praktijk toegepast. Daarom leek een traineeship mij een ideale tussenstap voordat ik aan ‘het échte werk’ zou beginnen. Na enige research naar welke bedrijven goed bij mijn interesses en vaardigheden passen, ging ik gericht naar de Nationale Carrièrebeurs. Hier stond namelijk mijn nummer één van favoriete bedrijven: Canon. Deze toonaangevende leverancier op het gebied van Imaging Solutions voor zowel particulieren als bedrijven is een internationale speler en bood traineeships in sales, waar mijn voorkeur naar uitging. Eenmaal bij de stand van Canon werd ik hartelijk ontvangen en vertelden de recruiters en HR-medewerkers uitgebreid en enthousiast over de mogelijkheden voor een traineeship bij hun bedrijf. Dat was voor mij de bevestiging die ik zocht om er te solliciteren. Vervolgens ging ik de assessmentrondes in om te bewijzen dat ik geschikt was als salestrainee. Gelukkig werd ik aangenomen en mocht ik in september beginnen.

“Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden bij Canon”

Ik kreeg de eerste zes weken een intensieve training in een klasje met andere starters. Dit waren pittige en lange dagen waarin je werd klaargestoomd om ‘in het veld’ aan de slag te gaan.Daarna mocht je namelijk aan het werk en kregen alle trainees een eigen gebied toegekend waar we onze opgedane kennis over salestheorieën in de praktijk konden brengen. Hierbij werd je begeleid en gecoacht door je persoonlijk mentor; een senior accountmanager. Hij of zij ging mee naar gesprekken met klanten en reflecteerde achteraf wat goed en minder goed ging.
Hierop volgde weer een paar weken in de schoolbanken van Canon en analyseerden we met ons traineeklasje onze ervaringen uit de praktijk. We gaven elkaar feedback en kregen aanvullende trainingen. Aan het eind van deze trainingen werd je geacht genoeg bagage te hebben om zelfstandig aan de slag te gaan, weliswaar nog steeds onder begeleiding van je mentor.
Na het traineeshipjaar werd gekeken of we met elkaar verder wilden en dat wilde ik zeker! Inmiddels werk ik alweer drie jaar bij Canon en heb daar nog geen moment spijt van gehad. De bedrijfscultuur is open en vriendelijk, mijn collega’s zijn leuk, dagelijks leer ik nog bij en bovenal vind ik mijn werk ontzettend interessant. Ik heb interactie met veel verschillende klanten en denk met hen mee over oplossingen die wij hen met Canon kunnen bieden. In de toekomst verwacht ik intern door te groeien. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor gezien de omvang van het bedrijf. Ik kan dan ook iedereen aanraden om het salestraineeship van Canon te overwegen na je studie. De studierichting is daarbij van minder groot belang dan je motivatie en persoonlijkheid.”

Ben je ook op zoek naar een traineeship waar je veel kunt leren en de mogelijkheid krijgt om door te groeien naar een interessante functie? Kijk dan op canon.nl/canonsalestraineeship