Sabine Oudt over Procam


Sabine Oudt (26) wilde na haar studie overal wel werken, als het maar niet binnen het bankwezen zou zijn. Hoe ze er dan toch terecht kwam en het nog naar haar zin heeft ook? Dat is te danken aan Procam: een bemiddelaar tussen bedrijven en IT-talenten.

Sabine Oudt

Sabine Oudt - Trainee Procam

  • Leeftijd 26 jaar
  • Opleiding Bachelor Wiskunde en Master Science& Business Management
  • Werk Information Security Risk Manager ABN AMRO

“Tijdens mijn studie maakte ik voor het eerst kennis met Procam via een workshop over solliciteren die ze gaven bij mijn studievereniging. Eenmaal afgestudeerd kreeg ik een mail van ze of ik een keer op gesprek wilde komen. Dat zag ik destijds niet zitten, omdat ik mijn jeugddroom wilde najagen; vuilnisvrouw worden. Alleen werd ik helaas nergens aangenomen. Daarop besloot ik de Nationale Carrièrebeurs te bezoeken. Toevallig stuitte ik op de stand van Procam en besloot toch maar even een praatje te maken. Tot mijn verbazing wisten ze precies wie ik was en wat voor studie ik had gedaan. De benadering was dus erg persoonlijk. Daarom besloot ik toch maar een keer langs te gaan voor een gesprek.
Vanaf dat moment ging alles eigenlijk heel snel. Ik ging het selectie- en matchingtraject van Procam in en moest voorafgaand aan mijn gesprek een vragenlijst over mezelf invullen. Vervolgens kreeg ik bij Procam een aantal assessments waaruit mijn vaardigheden in begrijpend lezen, logica en rekenkunde naar voren kwamen. Daarna voerde ik twee gesprekken met medewerkers van Procam. Eén ging over het Procamtraject en een ander over mijn persoonlijkheid. Ze zijn mijn resultaten gaan koppelen aan de benodigde profielen voor vacatures die ze in hun database hebben. In korte tijd legden ze me een stuk of vier vacatures voor waarvan ik er (met een kritische blik) slechts één overhield. Tenslotte kwamen ze met nog meer vacatures en daarvan viel die van de ABN mij gelijk op.”

“Voor mij heeft Procam een geweldige baan opgeleverd!”

“Na twee sollicitatiegesprekken bij beide bedrijven waren ze allebei geïnteresseerd. Een luxe zou je zeggen, maar het bracht mij juist ontzettend aan het twijfelen. De functies leken me even leuk. Daarom volgde een gesprek met algemeen directeur van Procam George Buysrogge. Hij stelde mij dusdanige vragen, dat ik eigenlijk zelf antwoord gaf op mijn eigen vragen en koos voor ABN. Diezelfde dag tekende ik het contract, wat natuurlijk een fantastisch moment was!
Ik werk sinds februari 2014 bij ABN als Information Security Risk Manager en dat bevalt me meer dan goed. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen en zo leuk zou vinden. Eigenlijk had ik helemaal nog geen achtergrond in de IT, maar dat krijg ik door middel van cursussen in een sneltreinvaart bijgespijkerd. Met Procam blijf ik ondertussen contact houden. Geregeld krijg ik nog nuttige workshops zoals timemanagement en hoe je moet omgaan met confrontaties op de werkvloer. Al deze opgedaan kennis en vaardigheden pas ik gelijk in de praktijk toe. Daarnaast heb ik een coach van Procam die iedere maand op gesprek komt en me motiveert en coacht om het beste uit mezelf te halen en handvatten te geven waar nodig.
Ik besef me, als ik naar andere starters om me heen kijk, hoe goed ik het heb getroffen met Procam en deze mooie eerste baan bij zo’n vooraanstaand bedrijf. Ik kan iedereen aanraden om een gesprek aan te gaan met Procam tegen het einde van hun studie, al is het alleen om te bepalen welke richting je wilt geven aan je carrière. Voor mij heeft Procam ook nog eens een geweldige eerste baan opgeleverd!”

Wil je ook zo’n leuke baan of traineeship vinden of meer informatie over Procam? Kijk op www.procam.nl.