Remko van Luik over Stork


Arjan de Bruijn is manager van de traineeships bij Stork. Hij zorgt ervoor dat trainees en het bedrijf het beste in elkaar naar boven halen. “Onze traineeships zijn vrij bekend onder onze doelgroep en dat is niet voor niets. We bieden namelijk maatwerk.”

Stork richt zich op het verbeteren en optimaliseren van asset integrity voor klanten als Shell, BP, Ecopetrol en AkzoNobel. Grote namen dus die iedereen wel op zijn of haar cv wil hebben staan! Je moet echter niet bang zijn om je handen vies te maken bij Stork, terwijl je tegelijk strategisch moet kunnen schakelen. Daarom zijn de recruiters van Stork continu op zoek naar mensen met een achtergrond waarin techniek en bedrijfskunde of management gecombineerd is.

Business Games

Om een traineeship bij Stork te bemachtigen, zijn opleiding en motivatie niet het enige waar naar gekeken wordt volgens Arjan: “We organiseren speciale business games waarbij potentiële trainees een hele dag opdrachten uit de dagelijkse praktijk van Stork uitvoeren. Van zo’n dag leren we meer over mensen dan van een cv of motivatiebrief. Op zo’n dag kunnen we de trainees die het beste bij ons bedrijf passen er goed uitpikken. We zoeken vooral technisch managementtalent met een no-nonsense-mentaliteit en een natuurlijk gevoel voor leiderschap. Want bij Stork krijg je direct een grote verantwoordelijkheid.”

Maatwerk

Een traineeship bij Stork duurt twee jaar. “We kijken heel specifiek naar de persoon en zoeken daar geschikte opdrachten bij. Dat zijn er altijd vier, op vier verschillende locaties”, vervolgt Arjan. “Om trainees te begeleiden krijgen ze iemand vanuit het senior management als mentor toebedeeld. De opdrachten hebben stuk voor stuk betrekking op de actuele vraagstukken waar ons bedrijf mee te maken heeft. Geen enkel traineeship is daarom hetzelfde, het is allemaal maatwerk.”

Internationaal

Het enige vaste element van het traineeship is de opdracht in het buitenland van een half jaar. Dergelijke ervaring is namelijk cruciaal om bij een internationaal bedrijf als Stork te werken. “Je krijgt te maken met een andere cultuur en een andere manier van werken en zaken doen. De mogelijkheid om bijna overal ter wereld aan de slag te gaan is een belangrijk onderscheidend aspect van het traineeship én je verdere loopbaan bij Stork. En met buitenland bedoelen we niet België of Duitsland, maar bijvoorbeeld het Midden-Oosten, Australië of Colombia.”
Voor meer informatie en vacatures bij Stork zie jobs.storktechnicalservices.com

Remko van Luik

Remko van Luik - Trainee Stork

  • Studie Natuurkunde, TU Delft
  • Werk Global Innovations Manager (voormalig trainee Stork)

Remko van Luik

Na zijn studie Natuurkunde aan de TU Delft besloot Remko van Luik een traineeship bij Stork te doen. Hij solliciteerde specifiek bij dit bedrijf vanwege het internationale programma dat zij bieden en de verantwoordelijkheid die je vanaf dag één krijgt. Daarnaast leek het hem een ideaal bedrijf om de theoretisch kennis die hij had opgedaan tijdens zijn studie, in de realiteit toe te passen.

“Zo was mijn eerste opdracht heel operationeel en gaf ik gelijk leiding aan een team van vijftien man!”

“Met name mijn technische achtergrond en interesse sluiten heel goed aan bij Stork. Ze bieden voor mij de ideale combinatie van strategisch denken en concreet bezig zijn met het uitwerken van je ideeën. Daarbij ben ik geen specialist, maar juist een generalist. Ik weet van alles wat en op die manier paste ik goed in het management traineeship dat Stork biedt.
Tijdens het traineeship kreeg ik geen vast programma. Er werden opdrachten beschikbaar gesteld door het senior management. Daaruit maakte ik samen met de manager traineeship een keuze, passend bij de fase in mijn ontwikkeling en mijn voorkeur. Zo was mijn eerste opdracht heel operationeel en gaf ik gelijk leiding aan een team van vijftien man!
Toch was mijn leukste ervaring de internationale periode in Trinidad; een eiland vlak voor de kust van Venezuela. Naast uitdaging op zakelijk gebied heb ik me daar ook op persoonlijk vlak ontwikkeld, omdat ik met een compleet andere cultuur te maken kreeg. Daarbij kun je je voorstellen dat een opdracht op een tropisch eiland absoluut geen straf is!”
Kortom, Remko raadt iedere techneut met ambities aan om zichzelf middels een traineeship bij Stork te ontwikkelen.