David Engberts over Calco


Hij had een duidelijke interesse in de branche, maar niet de juiste studieachtergrond. Toch bood de Masterclass van Calco aan David Engberts (24) de mogelijkheid om een carrière in de IT te starten. Hij besloot de uitdaging aan te gaan en de overstap te maken naar deze innovatieve wereld waar ontwikkelingen snel plaatsvinden.

David Engberts

David Engberts - Trainee Calco

  • Leeftijd 24 jaar
  • Studie Ruimtelijke ordening & Planologie, Hogeschool Utrecht
  • Werk Masterclass professional bij Calco

“Ik heb altijd een vrij verkeerd beeld gehad van IT, tijdens mijn studie kwam ik daar steeds meer achter en zag ik dat IT steeds belangrijker aan het worden is. Het is een wereld waar op dit moment veel in geïnvesteerd wordt en waar ontwikkelingen in hoog tempo elkaar opvolgen. De impact is groot en dat biedt kansen en uitdagingen. Via mijn broer hoorde ik dat je bij Calco ook zonder IT opleiding terecht kunt, die kans heb ik toen niet laten schieten.” De Masterclass van Calco start met een intensief opleidingtraject van twee maanden.

“Je leven begint pas op het randje van je comfortzone”

“Ik had wel wat ervaring met programmeren en ook wel eens een computer uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet, maar ik vond het wel spannend om aan de Masterclass te beginnen. Gelukkig krijg je in die eerste weken genoeg basiskennis en het feit dat samen begint met mensen die hetzelfde doormaken als jij stimuleert ook enorm.” Na die eerste periode wordt iedereen op basis van detachering op een IT functie geplaatst en kwam David terecht bij de Sociale Verzekeringsbank.
“Ik ben daar software configuratiemanager en in die functie begeleid ik de wijzigingen die in de software worden doorgevoerd. Vanaf dat moment zie ik de Sociale Verzekeringsbank steeds meer als mijn werkgever, dat is ook de plek waar ik doordeweeks fulltime aanwezig ben en mijn collega’s heb. Calco zie ik meer als mijn persoonlijke coach. Vanuit Calco krijg ik ondersteuning en de mogelijkheden om mij verder te ontwikkelen. Maandelijks bespreek ik met Calco mijn persoonlijke ontwikkelingsplan en bepalen we wat ik nodig heb om mijn in de komende jaren mijn ambities en doelstellingen te bereiken. Op die manier heb ik de afgelopen anderhalf jaar al zo veel geleerd. Vakinhoudelijk heb ik certificaten behaald, maar ook als persoon ben ik gegroeid. Ik vind het bijna te mooi om te geloven, want je wordt in feite betaald om te leren.” Waar het eerst gebruikelijk was om na twee jaar werken op basis van detachering over te stappen naar je opdrachtgever, bestaat nu ook de optie om opnieuw een opdracht via Calco aan te gaan, maar dan bij een ander bedrijf. “Calco is de laatste jaren flink gegroeid en een nieuwe mogelijkheid is nu om terug te komen.”Zelf is David er nog niet uit waar zijn voorkeur naar uitgaat. “Ik ben nog jong en gemotiveerd om veel te leren. Om een hele nieuwe uitdaging aan te gaan en opnieuw te starten bij een ander bedrijf daar heb je wel een beetje lef voor nodig, maar dat heeft me de laatste keer ontzettend veel gebracht, dus ik sluit het niet uit op dit moment. Ik geloof wel in wat ze zeggen: je leven begint pas op het randje van je comfortzone!”